Segítsd a Mars autistákért
Alapítvány munkáját!

A legoptimistább becslések szerint is minden 100. gyerek autizmussal jön világra. A diagnózist nyújtó intézmények legtöbbjének sem ideje, sem módja, sem gyakorlata nincs arra, hogy az autizmus diagnózis után támaszt, információt nyújtson a családoknak.

A Mars autistákért Alapítvány ezeknek a családoknak segít, hogy ne érezzék úgy, magukra maradtak a labirintusban. Olyan családoknak, akik autista gyermeket nevelnek, felnőttet támogatnak.

Az autizmus - a többi fogyatékossághoz képest - még egy nagyon új állapot. Napról napra jelennek meg új csodamódszerek, tanácsok, ötletek, módszertanok az autizmus kezelésével kapcsolatban. Ebben az információs labirintusban eligazodni egy szülőnek szinte lehetetlen. A családok gyakran olyan terápiákba, fejlesztésekbe kezdenek, ami nem csak sok pénzbe kerül, de néha kifejezetten károsak is.

Az alapítvány csak és kizárólag olyan információkat ad, megoldásokat javasol, amit kutatások igazolnak és az évek során szerte a világban beváltak. Ezen túl szakmai bloggal, információs anyagokkal, tanácsadással segít eligazodni az ellátórendszerben, hiszen az autizmus diagnózissal együtt a családok lekerülnek a normál sínről, másképpen kell óvodát, iskolát, munkahelyet választani. Másképp kell tervezni a jövőt.

Ebben segítünk a családoknak, ebben tudunk segíteni veled együtt!

Ekkora adományból:

Egy óra tanácsadást tudunk nyújtani családoknak, ahol például olyan kérdésekre kapnak választ, mint:

  • hogyan tudok kapcsolatot teremteni az autista gyermekemmel, ha egyáltalán nem beszél vagy beszél ugyan, de csak ismételgeti a kérdésemet, ahelyett, hogy válaszolna
  • mit csináljak, ha a gyerek kiborul
  • hogyan és hol találok megfelelő óvodát, iskolát

Ekkora adományból:

Egy olyan kiadványt tudunk készíteni és eljuttatni szülőknek, akiknek a gyereke most kapott diagnózist, ami utat mutat, segíti a családokat abban, hogy megtegyék a következő lépést, megismerjék az autizmus univerzumát és speciális ellátórendszerét.

Ekkora adományból:

Egy család részt tud venni az AUTIZMUS 1.0 szülőképzésen, ami az autizmus diagnózis után abban segít, hogy megtalálják a szülők az utat az autista gyerkőchöz, és megfelelően tudják őt támogatni.

Személyes információk:

Az "Adományozok" gombra kattintva átirányítjuk a Simple bankkártyás fizetési rendszerébe. Kérjük olvassa el a Tájékoztatónkat a Bankkártyás fizetés menetéről.