Az új év első napjai időt adtak arra, hogy egy pillanatra megálljak és átgondoljam mi minden történt 2018-ban.
2018 nekem mindig felejthetetlen marad. Ebben az évben vált valósággá az Alapítvány, amiről régen álmodtam. A Mars Alapítvány adott formát annak a sok éves álomnak, hogy fantasztikus emberekkel összefogva segíthessek azoknak a családoknak, akik a gyermekük autizmus diagnózisa után úgy érzik útvesztőbe kerültek. Saját tapasztalatból tudom, hogy milyen sokat jelent ilyenkor egy segítő kéz, egy jó szó, egy jó iránymutatás.

Egyszer azt olvastam, hogy nem elég az álmokat megálmodni. Kellenek körülötted olyan emberek, akik hisznek ezekben az álmokban és segítenek azokat megvalósítani. Őket hívjuk álomhordozóknak. A világ egyik legszerencsésebb embere vagyok, mert nekem több álomhordozóm is van.

Dr. Simó Judit, gyermekpszichiáter, azon kevés szakemberek egyike, aki vallja, hogy jó autizmus ellátásokat – ideértve a szülőtréningeket – nem lehet, nem szabad érintett családok bevonása nélkül létrehozni. Hosszú órákat beszélgetünk erről útközben, miközben éppen a következő szülőtréning helyszínére igyekszünk. (Kulisszatitok, hogy néha (gyakran), annyira elmerülünk a beszélgetésben, tervezgetésben, hogy eltévedünk. (Igen GPS-el is)

Nem működne az alapítvány és káoszba fulladnának a szülőtréningek Kassai Edit nélkül, aki az alapítvány nulladik pillanatától fáradhatatlan jókedvvel és kifogyhatatlan energiával intézi a hivatalos ügyeket, válaszolja meg a telefonokat, szervezi meg a tréningeket és minden egyéb eseményünket. Legyen az közös főzés, vagy média megjelenések végeláthatatlan kaotikus sora. És igen, mindig van nála a kedvenc müzli szeletünkből is. Köszönöm Edit!

Az álmok megfoghatatlanok. A következő álomhordozóm Ruisz Gyuri, aki segített a bárányfelhőként szerteúszó álmaimat üzleti terv formájába önteni. A megvalósításban pedig – Gyurinak hála – folyamatos támogatását élvezem a MorePeaks fantasztikus csapatának, akik minden megjelenésünket megtervezik. Ötletes, szerethető és gyönyörű anyagokat gyártanak a Mars Alapítványnak. Köszönjük Balázs, Panni, Reni, Andris, Zsolti, Peti.

Köszönet az alapítónak, Danku Marcinak, hogy létrehozta az alapítványt, és a kuratóriumi tagoknak, akikkel ugyan marha nehéz időpontot egyeztetni, de mindig mögöttünk állnak. Vályi Réka, Miklós Kata, köszönöm.

Hatalmas köszönet Veres Jenőnek, a kuratórium elnökének, aki akkor is megoldja valahogy a dokumentum aláírását, ha én Londonból a Sohóból hívom fel, hogy Budapesten már úton van hozzá a futár. Mindig számíthatok Jenő józan eszére, tárgyalásokkal kapcsolatos meglátásaira, tanácsaira. Kell, hogy valaki sínen tartja az Alapítványt.

Köszönet Varró Gabinak, aki az alig három hónapos alapítványnak egy olyan sajtókampányt szervezett, amit sok-sok évtizedes múltú szervezet megirigyelhetne. 4 millió embert ért el az alapítvány legelső sajtókampánya.

Köszönet a fantasztikus önkénteseinknek, akik farkasordító hidegben és szitáló esőben (konkrétan) is jönnek velünk és segítenek a megjelenéseken. Ha kell, krumplit hámoznak, ha kell VR szemüveget árulnak, és nem utolsó sorban rengeteg érdekes szakmai cikk fordítását köszönhetjük nekik.

Az álomhordozók hite és munkája mind-mind kellet ahhoz, hogy megtarthassunk a tervezett szülőtréningeket, hogy mindig időben eljussunk a vidéki helyszínekre, hogy rendelkezésünkre álljanak a szükséges eszközök, hogy egy nagyon sikeres médiakampányt tudhassunk magunk mögött, hogy mindig új és izgalmas cikkeket tehessünk közzé, hogy megjelenhessünk tömeges eseményeken, és találkozhassunk ott autista gyerekeket nevelő családokkal.

Idén is hamarosan indulunk. Az első tréning időpontja és helyszíne már adott. Igyekszünk sok-sok helyre eljutni és minél több családnak segíteni. Mindig örömmel megyünk mindenhová és új energiákkal, új ötletekkel térünk vissza.

Köszönöm, hogy velem vagytok.

Boldog új évet!

Szilvásy Zsuzsanna
igazgató
Mars Alapítvány

Címkék: