Napközis tábor nagyóvodás, kisiskolás autista gyerekeknek a Mars Alapítvány és a Magyar Máltai Szeretetszolgálat rendezésében.

Célcsoport: 5 -12 éves autista gyermekek.
Létszám: 20 gyermek (15-20 felkészített segítővel)
Időpont: augusztus 13-16. (kedd-péntek)
Nyitvatartás: reggel 8.30-tól délután 15.30-ig
Helyszín: Lajos utcai Máltai Játszótér (1036 Budapest, Árpád fejedelem útja 99.)

A helyszín nagy előnye a játszótér közepén álldogáló kis faház, amit a játszóházas napokra autizmus specifikussá varázsolunk (vizuális segítség és nyugalom kuckó). A játszótér területe zárható és elég árnyas, meleg napokon is lehet a fák alatt játszani.

Ár: 4.000 Ft / gyermek (4 napra) a Máltai Szeretetszolgálat támogatásának köszönhetően.

Programok: Tervezünk kinti és benti elfoglaltságokat is. (Kincskeresés, társasjáték, számháború, rajzolás, festés, origami.) De lesz lehetőség kicsit elvonulni a „nyugalom kuckóba” és a többiektől (zajtól) távolabb, ugyanakkor felügyelet mellett, olvasni, rajzolni, kirakózni, sakkozni. Csütörtökre kirándulást tervezünk, külön-busszal, egy közeli arborétumba.

Étkezés: A nap folyamán tízórait, meleg ebédet és uzsonnát biztosítunk. A tízórait és az uzsonnát magunk (a résztvevők bevonásával) készítjük a teakonyhában, az ebédet rendeljük.

Diétás étkezést nem biztosítunk! Speciális diéta esetén kérjük a szülőket, hogy gondoskodjanak ebédről, és jelezzék, hogy milyen „nasit” nem ehet meg a gyermek.  A hozott étel melegítésére van lehetőség.

Feltételek:
A szobatisztaság alapfeltétel! Pelenkás gyermeket nem tudunk fogadni!
A súlyosan bántalmazó vagy önbántalmazó viselkedés kizáró ok! Természetesen tisztában vagyunk azzal, hogy egy autista gyermek kiborulhat. Minden lehetséges autizmus specifikus eszközt be fogunk vetni annak érdekében, hogy a gyermekek biztonságban érezzék magukat, és nyugalomban teljenek a tábori napok. Berendezünk egy „nyugalom kuckót” is az esetlegesen túlterhelt gyerkőcök megnyugvásának biztosítására. Minden önkéntest felkészítünk. Ha – mindezek ellenére – valamelyik táborozó folyamatosan bántalmazó, önbántalmazó viselkedést mutat, értesíteni fogjuk a szülőjét / gondviselőjét és megkérjük, hogy vigyék őt haza.

A helyeket a jelentkezés sorrendjében töltjük fel. A jelentkezőktől kérünk majd egy pontos leírást a gyermek szokásairól, kedvenc játékairól, viselkedéséről, a használt eszközeiről, stb…
Ehhez kérdőívet küldünk a jelentkezést követően.

További részletekről a Mars Alapítvány telefonszámán (+36 70 / 240 9434) vagy email címén (hello@marsalapitvany.hu) tudunk felvilágosítást adni.

Címkék: