Bevezetés a PECS®-be - interaktív előadás

Mi az a PECS®? Kinek való? Használhatjuk otthon is? Honnan vegyek hozzá képeket?

Aki autizmus területén mozog, szakemberré válik, vagy szülőként támogatja a gyerekét, biztosan találkozott már a talányos szóval: PECS®, ami egy betűszó: Picture Exchange Communication System, azaz képcserés kommunikációs rendszer.

A PECS® módszertant sok tévhit övezi.

Gyakran azt gondoljuk, hogy minden vizuális támogatás, például napirend vagy hetirend az PECS®. Máskor azt gondoljuk, hogy a PECS® csak és kizárólag nem beszélő, kicsi autista gyerekek esetében használható.

Egyik fenti állítás sem igaz.

Ezzel szemben a PECS egy olyan módszer, aminek segítségével kevéssé funkcionálisan vagy egyáltalán nem beszélő autista gyerekek (vagy akár felnőttek) megtanulhatnak kommunikálni, szükségleteiket kifejezni, választani, kérdésekre válaszolni.

A jól bevezetett módszertan sikerességét több tucat kutatás támasztja alá, nem beszélve a gyakorlatban tapasztalt sikerekről. A PECS® nem gátolja a beszédfejlődést, éppen ellenkezőleg elősegíti azt.

Az interaktív előadás 3 órájában képzett PECS® terapeuta mutatja be a PECS módszertant. Megcáfoljuk a tévhiteket, bemutatjuk a szükséges eszközrendszert és elmondjuk kinek ajánljuk a PECS®-et.

Nem titok, hogy a Mars Alapítvány hamarosan elindítja a PECS® tanácsadást és gyakorlási lehetőséget a családoknak. Erről a lehetőségről és az igénybevétel módjáról is beszélünk majd.

Az előadásra egyaránt várunk érdeklődő szülőket és szakembereket.

Előadás részletei:

Dátum: 2024. február 13., kedd

Időpont: 16:00-19:00

Helyszín: Novotel Budapest City&Budapesti Kongresszusi Központ (1123 Budapest, Alkotás u. 63-67. - BAH csomópont)

Részvételi díj: 9.900Ft/fő
A részvételi díj tartalmazza az előadáson való részvételt és üdítő, kávé, süti fogyasztási lehetőséget a szünetben.

Jelentkezés