• Tréningek

Az autizmus diagnózis kézbe vétele után sok kérdés merül fel minden szülőben. A rengeteg, gyakran egymásnak ellentmondó információ között nagyon nehéz eligazodni az autizmus univerzumában. A Mars Alapítvány autizmus szülőtréningjeivel ebben szeretne segíteni.

legyen nálunk is tréning
  • Tréningek családoknak

legyen nálunk is tréning

Szülőtréningek: Minden, amit tudni akarsz az autizmusról, de sohasem merted megkérdezni

Az autizmus diagnózis kézbe vétele után sok kérdés merül fel minden szülőben. A rengeteg, gyakran egymásnak ellentmondó információ között nagyon nehéz eligazodni. Pedig nagyon fontos, hogy megértsük miben más az autista gyermekünk. Milyen lesz az ő élete autistaként? Hogyan tudjuk a család mindennapjait aránylag zökkenőmentessé tenni? Milyen módszerekkel tudunk segíteni? Hol találunk segítséget? És még sok egyéb megválaszolatlan kérdés kering a fejünkben. A Mars Alapítvány autizmus szülőtréningjeivel segít ezeknek a kérdéseknek a megválaszolásában. Fontos, hogy a családok érezzék, nincsenek egyedül.
Az alábbi tréningek közül az Autizmus 1.0 mindig személyes (offline) tréning. Ezt javasoljuk kezdő lépesként, a diagnózis kézhezvétele után. Fontos, hogy a tréningek kis gyerekek (2-14 éves korig) családjának; szüleinek, nagyszüleinek szólnak.

A többi képzésünk az Autizmus 1.0-ra épül, de természetesen minden érdeklődőt szívesen látunk. Vannak offline és online tréningjeink, minden esetben jelezzük, hogy melyik képzés, hogyan valósul meg.

Az online tréningeken várjuk a szakembereket is. Minden tréning esetében jelöltük, hogy ki a célcsoport.

Várunk mindenkit szeretettel!

A tréningeken 1-2 ingyenes helyet szeretnénk felajánlani, hogy mindenki részt tudjon venni, anyagi helyzettől függetlenül.
Amenniyben szeretne élni az ingyenes részvétel lehetőségével, írjon nekünk egy megkeresést ezzel kapcsolatban a hello[kukac]marsalapitvany.hu email címre.

Az autizmus diagnózis után ezer és egy kérdés merül fel mindenkiben. Ezekre próbálunk meg választ adni a kétnapos tréning során. Lesz rövid, általános előadás az autizmusról. Beszélünk az igazolt, és alátámasztott terápiáktól, és arról is, hogy az ellátórendszerben (egészségügy, iskola, óvoda) merre induljanak a családok. A tréning interaktív, ahol az előadások mellett a szülők játszanak, kérdeznek, beszélgetnek, és sokat tanulnak nemcsak a trénerektől, de egymástól is.

Az Expedíciós Napló azokat a szülőket várja, akik részt vettek már valamelyik tréningünkön. Mi történt azóta veletek? Hogyan működnek a tanácsolt technikák? Milyen új kérdések merültek fel benned? Ezekre és ehhez hasonló kérdésekre keressük a választ legújabb programunkkal.

Szociális történetek és más eszközök a megértés támogatásában. Ötletek, módszerek, amik segítenek a mindennapi társas helyzetekben. Ezen a képzésen megmutatjuk, hogyan tehetjük érthetőbbé és kezelhetőbbé autista gyermekek számára a mindennapi társas helyzeteket, azok írott és íratlan szabályait.

Kivel, miért, mikor és hogyan beszéljünk gyermekünk autizmusáról?
Beszélgetések a gyerekkel és a körülötte élőkkel

A vizuális támogatás gyakorlata – a látható információk szerepe és eszközei autista gyermeket nevelő családok mindennapjaiban.

Legyen nálunk is tréning!

Szeretnéd, ha a közeledben is tartanánk egy tréninget? Jelezd ezt felénk az alábbi mezők kitöltésével! Ezzel segítesz nekünk, hogy a következő tréningek szervezésénél lássuk, hogy az ország melyik részén érdeklődtök a legtöbben, hol van ránk a legnagyobb szükség.
Fontos! Akkor tudunk jól megszervezni egy tréninget, bárhol az országban, ha ott találunk egy kontakt embert, aki helyben segít nekünk, hiszen mi nem ismerünk minden várost.
A vidéki tréningek minimális résztvevő létszáma 20 fő